Kunstgras Sport en Spel

Voor elke sport een unieke soort kunstgras

Welke sport je ook beoefent, eigenlijk kan het allemaal op kunstgras! Iedere sport heeft zijn eigen eisen pakket met betrekking tot de ondergrond. Iedereen kent natuurlijk het bekende voetbal kunstgras en hockeygras. Maar..er zit een wezenlijk verschil in de kunstgrassen voor deze 2 sporten: De een is zeer kortpolig om er een snel en tactisch spel op te kunnen spelen, de ander [het voetbalgras] heeft een langer garen om veel zand in te kunnen vullen wat zorgt voor veel demping van de bal en voor een "stuiterefffect".. In het bovenstaande voorbeeld merk je dat er nog best wel wat verschil zit in de toepassing van kunstgras in de verschillende sport disciplines.

Kunstgras voor sport: Welke soort moet ik kiezen?

  • Voetbal: Ga je voor voetbal, dan heb je een sterk en professioneel kunstgras nodig waar je voldoende kwartszand op in kunt strooien. Hou rekening met ongeveer 20-25 kg!
  • Tennis: Ga je echter voor een tennisbaan in de tuin dan heb je juist een kunstgras nodig met veel "steken" per vierkante meter en een lekker kort garen om het balletje netjes aan de overkant van het net te laten stuiteren. De bedoeling van het spel is immers dat de bal [zodra deze de grond raakt] de richting op gaat die jij wilt! Instrooizand zorgt hiervoor is dus ook noodzakelijk, circa 15 kilo per m2.
  • Hockey: Ook voor hockey heb je een sportgras welke voldoet aan alle verwachtingen! Een kortpolig kunstgras welke volledig "gekroesd" is. Het komt er op neer dat de bal dan naar elke kant van het veld dezelfde snelheid heeft, wel zo wenselijk. Quartszand instrooien is ook bij dit type kunstgras erg belangrijk. Circa 12 kilo per m2. Het zorgt voor stabiliteit en snelheid in het spel.

Goedkoop en snel je sport[kunst]gras online bestellen

Had je al gratis kunstgras stalen van sportgras aangevraagd? Wij leveren al bovenstaande kunstgrassen voor sport toepassingen tegen zeer concurrerende prijzen. Rechtstreeks vanuit de groothandel naar jou als eindgebruiker. Zo weet je zeker dat je professioneel sport en spel kunstgras koopt tegen de scherpste prijzen.

 

Kunstgras Sport en Spel 

Toont 1 - 6 van de 6 items
Toont 1 - 6 van de 6 items